Voetreflexologie

Wat is voetreflexologie?

In Egypte is de voetreflexologie al meer dan 4000 jaar oud. In China was de oudste vorm van “voetmassage” waarschijnlijk de “stonestepping”, dit waren paden met kiezelstenen, waarover je op een traditionele manier moest lopen. Vanaf de 14e eeuw was een bepaalde vorm van reflexologie bekend in Europa. Begin 20ste eeuw werd het (her)ontdekt in Amerika.

Voetreflextherapie gaat uit van het holistische mensbeeld: lichaam, ziel en geest. Er wordt dus niet naar de klacht alleen gekeken, maar ook naar de mens als geheel, en naar de oorzaak achter de klacht.

Voetreflexologie schema

Reflexologie betekent weerspiegeling. Dit houdt in dat in jouw voeten (en tevens in je handen en oren) alle organen, spieren, zenuwen en beenderen van je lichaam weerspiegeld worden. Dus alles wat aan de rechterkant van je lichaam zit, in je rechtervoet, alles wat aan je linkerkant in je lichaam zit, in je linkervoet. Met de VoetreflexPlustm methode (dit is een combinatie tussen Westerse en Chinese technieken) kun je via deze punten klachten behandelen. Zo kunnen blokkades worden opgespoord en behandeld door reflexpunten te masseren. Hierdoor verbetert de energiestroom en de doorbloeding naar de organen, spieren en zenuwen, waardoor het lichaam zèlf weer in balans kan komen en zo het genezingsproces kan beginnen.

"Het lichaam ontdoet zich van afvalstoffen en krijgt nieuwe energie"

Door allerlei oorzaken, zoals werkdruk, verkeerde werkhouding, maar ook door verkeerde voeding en psychische problemen, kan er echter een dusdanige blokkade optreden dat het lichaam niet meer in staat is zichzelf te herstellen. Dit kan tot gevolg hebben dat een bepaald orgaan of lichaamssysteem niet goed meer functioneert, waardoor er klachten kunnen ontstaan.

Tevens heeft de therapie een preventieve werking om ziekte te voorkomen. Stress is immers een belangrijk probleem in hedendaagse ziekten. Door de ontspannende werking van voetreflextherapie kan stress sterk worden verminderd of zelfs verdwijnen.

Bij voetreflextherapie wordt dus niet alleen de ziekte behandeld, maar de zieke mens in zijn totaliteit.
Door regelmatig een voetreflexbehandeling te ondergaan wordt het lichaam als het ware gestimuleerd in haar zelf genezend vermogen. Het ontdoet zich van afvalstoffen en krijgt (nieuwe) energie.

Voetreflexologie kan het volgende voor je doen:

  • Stimuleert het zelfgenezend vermogen
  • Verbetert de bloed- en energiedoorstroming
  • Beïnvloedt het zenuwstelsel op een positieve manier
  • Zorgt ervoor dat afvalstoffen sneller worden afgevoerd
  • Zorgt ervoor dat voedingsstoffen beter worden aangevoerd
  • Werkt vitaliserend en heeft een opbouwend effect op het lichaam

Benieuwd naar de behandelingen?

Ben jij klaar voor een hemels gevoel?

WhatsApp chat